Are you Future Proof?

Vanuit Starters4Communities, Social Impact Factory, Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL krijgen wij het programma: “Are you future proof?” aangeboden. 
Tijdens het programma Future Proof zijn we vooral bezig met de Sustainable Development Goals (SDG’S).  (Onderaan de pagina staat een link met meer informatie over de  SDG’s )
Iedereen heeft een SDG gekozen en hieruit zijn 4 groepjes gekomen die ieder hun eigen project gaan opzetten, met in hun achterhoofd de vraag: ‘Are we Future Proof?’

De groep Time-Les had als SDG Education, ze vonden de kwaliteit van online les te laag. Als oplossing gingen ze te werk aan een schema dat voor meer structuur en duidelijkheid zou zorgen voor de online lessen, dit schema kreeg ook de naam Time-Les.

De groep Gelijk of niet? wilde het hebben over de SDG Justice & Peace, ze wilde een dialoog organiseren om meer bewustzijn te creëren voor ongelijkheden binnen de samenleving en het meer bespreekbaar te maken.

De groep Vuillak zag het probleem er niet genoeg prullenbakken op staat stonden waardoor er veel plastic in de buurt en natuur, daarom hebben zij gekozen voor de SDG Klimaat. Als oplossing hebben ze een prullenbak gecreëerd voor meer bewustwording.

De groep Stand-by dag is de tweede groep die als SDG voor Klimaat hebben gekozen. Zij hebben zich helemaal gericht op klimaatverandering, ze vonden dat kinderen te weinig geïnformeerd worden over ons energieverbruik. Daarom willen zij een informatieve en actieve dag organiseren voor kinderen van 9-12.