Op mijn stoep project

 Op mijn stoep was een project waarbij ROC studenten op indringende en verrassende wijze Tilburgse ouderen opzochten om hun herinneringen te herbeleven en levensverhalen met die jongeren te delen.

Zowel ouderen als jongeren hebben hardnekkige vooroordelen over elkaar. ‘De jeugd heeft geen respect meer voor ouderen’ en ‘Bejaarden zijn saai en ze zeuren om niets’. Historische Tilburgse momenten en beelden steken sterk af tegen de huidige levens van de jongeren. Tegelijkertijd komen beide generaties dichter bij elkaar, doordat zij ontdekken dat verschillen vervagen als mensen elkaar echt ontmoeten.

Deze zes delen waren de visuele vertaling van 50 verschillende ontmoetingen die plaatsvonden tussen oud en jong. De ontmoetingen zijn geinitieerd door het ROC van Tilburg, zorgorganisatie de Weever en Bosch Film. Omroep Brabant zond de verschillende afleveringen uit in 2011. Er verscheen toen ook een dvd van het project.

Op mijn stoep project

Hier een tweetal clips van de Op mijn stoep DVD van Bosch Film. Elk filmpje laat op indringende en verrassende wijze zien hoe Tilburgse ouderen op uitnodiging van een ROC student herinneringen herbeleven en levensverhalen delen. Deze clips waren in 2011 ook op Omroep Brabant te zien.

Read More »

Op mijn stoep presentatie

Voor de presentatie 17 maart 2011 was Popzaal 013 afgehuurd. Bejaarden en ROC studenten waarin in grote getale aanwezig. Er was zelfs een limoisine afgehuurd die een aantal ouderen voor de hoofdingang van 013 afzetten. Burgemeester Noordanus en directeur Kees Theeuwes van Zorgcentrum De Wever hielden toespraken. Zowel accordeon-orkest Het Brabant Duo als rapper Sam-Lee traden op. En natuurlijk werden de verschillende clips vertoond.

Read More »